Снимка: Агенция Митници48 000 евро са задържали служители на митнически пункт Калотина

...
Снимка: Агенция Митници48 000 евро са задържали служители на митнически пункт Калотина
Коментари Харесай

Близо 50 бона контрабандна валута спипаха митничари

Снимка: Агенция " Митници "

48 000 евро са задържали чиновници на митнически пункт  " Калотина " при инспекция на холандски лек автомобил, пътуващ за Турция. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Митници ".

През нощта на 27 юли 2018 година на входящо трасе идва лек автомобил с холандска регистрация, в който пътува семейство - съпрузи и двете им малолетни деца. При осъществен персонален обзор на 36-годишната пътничка в двете чашки на сутиена й са открити по една пачка с банкноти от по 500, 200 и 100 евро.

Митническата служителка, която направила инспекцията, открила, че към ханша на дамата, под клина й, също е омотана текстилна чанта, в която били укрити още два хартиени плика с по 5000 евро всеки. Общата открита сума по тялото на дамата възлиза на 48 000 евро. По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Митница Столична и под надзора на Районна прокуратура Сливница, което е завършило със съглашение и валутата е отнета в интерес на страната.

Това е трети случай за месец юли на огромно количество арестувана валута на митнически пункт " Калотина ", като общата левова равноценност от трите арестувания възлиза на над 380 000 лв.. За първите шест месеца на 2018 година на този и други пунктове митническите чиновници са задържали валута за над 1,5 млн. лв..



 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР